©   ISSELDENT TANDTECHNIEK 2015

030  688  03  24

Info@isseldent.nl

Kroon

Wanneer een tand of kies is afgebroken is het plaatsen van een kroon een mogelijkheid om het gebit er weer fraai uit te doen zien. Een kroon is eigenlijk niets meer dan een kapje dat over een afgeslepen tand of kies past. Kronen zijn beschikbaar in vele soorten materialen, bijvoorbeeld metaal of porselein of een combinatie hiervan. Laat u goed voorlichten over de vele mogelijkheden en het te gebruiken materiaal. Het gaat immers om uw mond!

Brug

Ontbreken er één of meer tanden of kiezen? Dan is de brug wellicht een goede oplossing voor uw gebit. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel. De brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tand(en). Een brug kan – naast het verfraaien van uw gebit – ook Nodig zijn om te voorkomen dat uw tanden scheef gaan staan.

Implantaten

Implantaten zijn titanium schroeven, die in de kaak worden geplaatst. Ze vormen het fundament om kronen en bruggen op te plaatsen.

Wanneer één tand of kies ontbreekt, kan een implantaat in het bot worden geplaatst met daarop een vastgeschroefde of gelijmde kroon. Zo hoeft de tandarts geen aangrenzende tanden of kiezen te beslijpen.


Vergoeding kroon- en brugwerk

Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt de behandeling wel of niet vergoed. In de meeste gevallen zult u echter een deel moeten bijbetalen.


Vervanging


Een kwalitatief goede kroon gaat voor een lange tijd mee.

Het loont dus om te investeren in goed materiaal.

Maar monden veranderen ongemerkt door de jaren.

Kaken slinken bijvoorbeeld, of de kleur van uw gebit verandert en dan kan vervanging nodig zijn.

Controle

Ga daarom regelmatig op controle bij uw eigen tandarts. Die kent de historie van uw mond situatie. Dat is wel zo vertrouwd.