©   ISSELDENT TANDTECHNIEK 2015

030  688  03  24

Info@isseldent.nl

Volledige prothese (Het kunstgebit)

Als u geen eigen tanden en kiezen meer heeft, wordt een volledige prothese gemaakt. Om de prothese goed passend te krijgen, moet er voldoende kaakbot beschikbaar zijn. Als dat niet het geval is, kunnen implantaten worden toegepast (zie: implantaat prothese).

   

Partiële prothese of frame prothese

Een partiële prothese kan worden toegepast als u over een aantal eigen tanden en kiezen beschikt.

Deze oplossing wordt in veel gevallen toegepast.

Tegenwoordig wordt ook vaak gekozen voor de frame prothese. Een frame prothese is comfortabeler en draagt bij aan het behoud van uw kaak en tandvlees.

   

Implantaat prothese

Een implantaat prothese is een volledige prothese, met dit verschil dat er door een kaakchirurg implantaten in de kaak worden aangebracht. Er zijn verschillende implantaat protheses mogelijk. Een veel toegepaste methode is de steg-constructie, maar ook drukknoppen of magneten zijn opties. Hieronder ziet u een voorbeeld van een steg-constructie, ook wel ‘staaf’ genoemd. Op basis van de situatie in de mond bepaalt de behandelaar welke optie het meest geschikt is.

    

Immediaat prothese

Een immediaat prothese is de eerste prothese die bij een patiënt wordt aangemeten. Deze prothese wordt direct geplaatst na het trekken van de eigen tanden en kiezen. Omdat de kaak eerst moet genezen, is de pasvorm van een immediaat prothese zelden in één keer goed. Wij adviseren om de gebitsprothese, nadat de kaak volledig is genezen, te laten ‘rebasen’. Hiervoor wordt een soort zachte vulling aan de binnenzijde van de prothese aangebracht om de pasvorm aan te passen. Het laten rebasen van de gebitsprothese gaat altijd op afspraak.


Behandelmogelijkheden